top of page

Meter & Peterwerking 

In samenwerking met UCLL Leuven

Bij StEIL geloven we sterk in de kracht van de meter- en peterwerking. We willen dat elke nieuwe student zich meteen thuis voelt en de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft tijdens de studie. Onze ervaren meters en peters, die zelf verder gevorderd zijn in hun studie, staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens je studentenleven aan de UCLL.

DSC05808.jpg

Wat is een meter of een peter?

De meter- en peterwerking is een systeem waarbij ervaren studenten (meters en peters) toegewezen worden aan nieuwe studenten om hen te begeleiden en ondersteunen tijdens hun studieperiode. Deze werking is gebaseerd op het principe van peer support, waarbij oudere studenten hun kennis, ervaring en inzichten delen met jongere studenten.

De rol van een meter of peter is om de nieuwe student te helpen zich snel thuis te voelen in de studieomgeving. Ze fungeren als een mentor en zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden, advies te geven en de weg te wijzen in het academische leven. Ze kunnen helpen bij het plannen van de studie, tips geven voor het omgaan met de studielast en informatie verstrekken over belangrijke deadlines en procedures.

Hoe krijg je een meter of peter?

Ben je student verpleegkunde, vroedkunde of mondzorg in je eerste bachelor? Schrijf je nu in!

Krijg een meter of peter

Jouw studierichting

Bedankt voor je aanmelding!

Meter of peter worden?

Ben je student verpleegkunde, vroedkunde of mondzorg na je eerste bachelor? Schrijf je nu in!

Word meter of peter

Studierichting
Studiejaar

Bedankt voor je aanmelding voor de meter - peterwerking.

In samenwerking met UCLL Leuven

Studentenvereniging Steil werkt nauw samen met de UCLL om de meter- en peterwerking mogelijk te maken. We krijgen ondersteuning van docenten en studieadviseurs, waardoor we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en uitdagingen binnen de opleidingen verpleegkunde, vroedkunde en mondzorg. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we onze studenten relevante informatie en begeleiding kunnen bieden. Samen streven we naar succesvolle studie-ervaringen en persoonlijke groei.

bottom of page